عضو هیئت علمی دانشگاه تاكید كرد: حمایت مالی جدی از تیم های دانشگاهی فعال در عرصه میكروالكترونیك
سئو مئو: عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه اظهار داشت: برای توسعه صنعت میكروالكترونیك در كشور لازم است حمایت مالی جدی و موثر از تیم های تحقیقاتی دانشگاهی برای تولید تكنولوژی به عمل آید.
به گزارش سئو مئو به نقل از مهر، خیرالله حدیدی در اجلاس هم اندیشی صنعت میكروالكترونیك كه امروز در شهرك فناوری الكترونیك در ارومیه برگزار شد، عنوان كرد: صنعت میكروالكترونیك در حوزه های دفاعی، پزشكی، كامییوتر، مخابرات و… كاربرد دارد كه نوآوری های این حوزه منجر به تولید گوشیهای هوشمند، تبلت ها و تلویزیون ها شده است.
وی با اشاره به اینكه تولید محصولات در حوزه میكروالكترونیك منجر به افزایش الكترونیك شده است، با اشاره به تبلت های تولید شده كه در حوزه میكروالكترونیك ارتباط دارد، اظهار داشت: از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ تعداد تبلت های تولید شده ۵۳۲ میلیون یونیت در سال بوده است كه از این تعداد یك میلیون یونیت به كشور ایران اختصاص دارد.
به گفته حدیدی رشد صنعت میكروالكترونیك در كشورها تحولات زیادی بر جای گذاشته است ومنجر به فروش محصولاتی در این حوزه شده است.
وی اضافه كرد: میزان فروش محصولات در حوزه میكروالكترونیك در سال ۱۹۸۷ از ۳۳ میلیارد به ۴۶۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۳ رسیده است. این نشان داده است كه در حوزه میكروالكترونیك رشد ۱۴ برابری وجود دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه تصریح كرد: همه دنیا به صنعت میكروالكترونیك توجه ویژه ای دارند اما این حوزه تهدیداتی برای كشور ها هم به ارمغان آورده است.
به گفته حدیدی سی پی یوها حاوی ساختارهای مخفی خارج از كنترل كاربر برای ارسال اطلاعات به مراكز تعیین شده هستند كه این همچون تهدیدات حوزه میكروالكترونیك به حساب می آید.
وی با اشاره به راهكارهایی در این زمینه خاطرنشان كرد: سرمایه گذاری برای ارتقا سطح تحصیلات تكمیلی دانشجویان، ارتقا شدید استانداردهای آموزشی، حمایت های مالی جدی وموثر از تیم های دانشگاهی، ارتقا جدی استانداردهای فارغ التحصیلی كارشناسی ارشد، ارزیابی دقیق تیم های تحقیقاتی همچون رفتارهای توسعه صنعت میكروالكترونیك برای توسعه این صنعت به حساب می آید.
این عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه اضافه كرد: همینطور سرمایه گذاری در حد ۵ میلیارد دلار در مدت حدود ۷سال با برنامه ریزی های مشخص شده، تجهیز و پشتیبانی از تحقیقات هدفمند دانشگاهها و تولید سه مجموعه كوچك و سه یا ۴ مجموعه، تامین سالیانه ۱۰ میلیون دلار برای نمونه سازی آی سی ها می تواند بعنوان راهكاری برای توسعه صنعت میكروالكترونیك در كشور محسوب شود.
حدیدی با اشاره به راهكارهایی در خصوص سرمایه گذاری در حوزه میكروالكترونیك اظهار داشت: متوقف كردن واردات موبایل برای ۵ سال و اختصاص ارز معادل به صنعت میكروالكترونیك، متوقف كردن واردات انواع خودرو برای ۵ سال و اختصاص ارز معادل به این صنعت و متوقف كردن خرید تجهیزات مخابراتی به مدت ۴ سال و اختصاص ارز معادل به این صنعت می توانند همچون راهكارهایی برای توسعه بازار میكروالكترونیك به شمار رود.