اولتیماتوم ترامپ برای فروش تیك تاك در آمریكا
رئیس جمهور آمریكا روز جمعه به شركت چینی بایت دنس دستور داد سهام خود در كارهای آمریكایی اپلیكیشن اشتراك گذاری ویدیوی تیك تاك را ظرف مدت 90 روز واگذار كند.
به گزارش سئو مئو به نقل از ایسنا، دونالد ترامپ در تازه ترین اعمال فشار مقابل این شرکت چینی که با استناد به نگرانی ها نسبت به چگونگی نگهداری اطلاعات شخصی شهروندان آمریکایی صورت می گیرد، در فرمانی اعلام نمود شواهد معتبری وجود دارد که سبب شده است باور داشته باشم بایت دنس ممکنست اقداماتی انجام دهد که امنیت ملی آمریکا را مخدوش کند.
اقدام اخیر ترامپ در حالی انجام گرفته که یک هفته پیش دستور اجرایی برای ممنوعیت مبادلات مالی با اپلیکیشن تیک تاک امضا کرد مگر این که شرکت بایت دنس تیک تاک را در مدت ۴۵ روز به فروش رساند. بایت دنس هم اکنون سرگرم مذاکره برای فروش کارهای تیک تاک در آمریکای شمالی، استرالیا و نیوزیلند به شرکت مایکروسافت است.
فرمان جدید ترامپ به فشار به بایت دنس برای واگذار کردن تیک تاک می افزاید و به مقامات آمریکایی اجازه می دهد به بررسی سیستم های اطلاعاتی و حساب های تیک تاک و بایت دنس بمنظور تضمین امنیت اطلاعات شخصی بپردازند.
در حالی که تیک تاک برای کلیپ های ویدیویی رقص افراد ناشناس معروف بوده و میان نوجوانان محبوبیت دارد، مقامات آمریکایی نسبت به احتمال افتادن اطلاعات شخصی شهروندان به دست دولت چین ابراز نگرانی کرده اند.
بایت دنس روز جمعه در واکنش به این فرمان اعلام نمود تیک تاک از طرف ۱۰۰ میلیون آمریکایی استفاده می شود، برای اینکه مکان تفریح، خود ابرازی و ارتباط آنهاست.
ترامپ اعلام نموده اگر دولت آمریکا سهم قابل توجهی از فروش تیک تاک به دست آورد، از تلاش مایکروسافت برای خرید کارهای آمریکایی تیک تاک حمایت می کند اما همین طور اظهار کرده که خریداران علاقمند دیگری هم وجود دارند.
کمیته سرمایه گذاری خارجی در آمریکا سال قبل بررسی خرید اپلیکیشن Musical.ly توسط بایت دنس در سال ۲۰۱۷ که به ایجاد تیک تاک به شکل فعلی منجر گردید را شروع کرد.
استیون منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا روز جمعه اظهار داشت: این فرمان بایت دنس را ملزم می کند هر گونه اطلاعاتی که از کاربران تیک تاک یا Musical.ly در آمریکا داشته است را واگذار کند.
وی اظهار نمود: کمیته سرمایه گذاری خارجی در آمریکا بررسی جامعی در این زمینه انجام داده و سفارش کرده بمنظور پشتیبانی از کاربران آمریکایی در مقابل بهره برداری از اطلاعات آنها، پروسه واگذاری بطور کامل مورد نظارت قرار گیرد.
دولت ترامپ تلاشهای خود برای پاکسازی آنچه که اپلیکیشن های چینی غیرقابل اعتماد از شبکه های دیجیتالی می داند را مضاعف کرده است. علاوه بر تیک تاک، ترامپ فرمان دیگری برای ممنوعیت مبادلات مالی با اپلیکیشن وی چت شرکت تنسنت هولدینگز امضا نموده است.
ترامپ روز جمعه در مقابل این پرسش که نگران نیست ممنوعیت وی چت مانع از فروش آیفون در چین شود، ابراز نگرانی نکرد. وی به خبرنگاران اظهار داشت: من کاری را انجام می دهم که برای امنیت کشورمان خوب است.
بر اساس گزارش رویترز، گروهی از شرکتهای بزرگ آمریکایی شامل اپل هفته گذشته نسبت به نتایج منفی ممنوعیت تیک تاک و وی چت برای شرکتهای آمریکایی ابراز نگرانی کردند.