در راستای تقویت مدل اقتصادی شبكه ملی اطلاعات شرایط اتصال به مراكز تبادل داده تسهیل شد
به گزارش سئو مئو معاون راهبردی و توسعه بازار رگولاتوری اعلام نمود در جهت تقویت مدل اقتصادی شبکه ملی اطلاعات و پشتیبانی از محتوای داخلی، تسهیل شرایط و کاهش تعرفه اتصال به مراکز تبادل داده (IXP)، در مصوبه ۴-۳۱۰ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصویب گردید.
به گزارش سئو مئو به نقل از ایسنا، علی محمد منتظری اظهار داشت: با عنایت به ابلاغ طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات مصوب شورایعالی فضای مجازی و رشد و توسعه پلت فرم ها، کاربردها و محتواهای داخلی، مصوبه ۲-۲۱۴ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات با مبحث “ارایه خدمات peering در مراکز تبادل داده (IXP) شرکت ارتباطات زیرساخت”، بازبینی شد.
بنا به اطلاع سازمان تنظیم مقررات ارتباطات، وی در تشریح مصوبه ۴-۳۱۰ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، بیان نمود: مطابق با مدل اقتصادی تدوین شده، در مصوبه جدید اشخاص حقوقی ایرانی مجاز هستند مراکز تبادل داده (IXP) ایجاد کنند و شرکت ارتباطات زیرساخت هم برای به ایجاد و نگهداری این مراکز در قالب طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات موظف شده است.
معاون راهبردی و توسعه بازار رگولاتوری اضافه کرد: علاوه بر این، تمام اشخاص حقوقی ایرانی با داشتنAS Number مستقل، مجاز به اتصال و تبادل ترافیک بر بستر IXP هستند. ازاین رو تمام صاحبان محتوا، پلت فرم ها، پیام رسان ها و فراهم کنندگان خدمات پایه کاربردی شبکه ملی اطلاعات می توانند با اتصال به مراکز IXP برای تبادل و peering پهنای باند محتوای خود با دارندگان پروانه و یا سایر اشخاص اقدام نمایند.
منتظری اظهار داشت: مصوبه جدید با عنایت به رشد محتوای داخلی و احساس نیاز و تقاضا برای دسترسی پورت های با ظرفیت بالاتر تدوین شده است و علاوه بر افزایش سطوح ظرفیت اتصال در مصوبه تا صد گیگابیت بر ثانیه، تعرفه اتصال به مراکز IXP هم بین ۵۰ تا ۷۵ درصد کاهش یافته است که این مورد در مزیت بخشی اقتصادی به پهنای باند محتوای داخلی، تأثیر قابل توجهی دارد.
وی ضمن اشاره به اینکه مصوبه ۲- ۲۱۴ در سال ۹۴ برای پشتیبانی از توسعه محتوا و کاربرد داخلی، شکل گیری اقتصاد مراکز داده در کشور، افزایش سهم چرخش محتوا، تعیین مقررات و تعرفه ارائه خدمات peering در مراکز تبادل داده (IXP) تصویب شده بود، تصریح کرد: بعد از تصویب این مصوبه بود که با راه اندازی مراکز تبادل داده توسط شرکت ارتباطات زیرساخت، مزیت بخشی ترافیک داخلی نسبت به ترافیک بین الملل در شبکه ملی اطلاعات محقق شد و در نتیجه شاخصهای کیفیت دسترسی به محتوا و پهنای باند داخلی بهبود یافت.
معاون راهبردی و توسعه بازار رگولاتوری بیان نمود: هم اکنون به منظور حمایت موثر، کارآمد و با رویکرد اقتصادی صحیح و متناسب با طرح کسب و کار هر یک از بازیگران موجود در چرخه محتوا، با همکاری مرکز ملی فضای مجازی دو مدل درآمدی بر بستر شبکه های ارتباطی تدوین شده است که بعد از طرح و تصویب در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به واسطه آن زنجیره مدل اقتصادی محتوای داخلی تکمیل می شود.