میرتاج الدینی: وزارت ارتباطات به امنیت مراکز داده توجه کند
رییس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که باید نگاه ویژه به ایجاد زمینه های اینترنت اشیا، ایجاد شهر و جوامع هوشمند، استفاده از سیستم های مبتنی بر هوش مصنوعی در صنایع بزرگ و دولت الکترونیک در برنامه هفتم توسعه کشور مدنظر قرار گیرد، اظهار داشت: امنیت مراکز داده و داده های مردم برای مجلس شورای اسلامی از اهمیت بسیار بالایی برخوردارست و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید نسبت به این مسئله توجه جدی داشته باشد.
به گزارش سئو مئو به نقل از ایسنا، حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، در مراسمی به مناسبت روز ملی فناوری که با حضور برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای اسلامی شهر تهران، مدیران بخش خصوصی در زمینه فناوری اطلاعات و نمایندگان شرکت های فعال در زمینه ICT و معاونان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و نیز قوه قضاییه برگزار شد، اظهار نمود: دنیای امروز در نسل چهارم صنعتی قرار دارد و فناوری اطلاعات و ارتباطات در جوامع بشری نقش به سزایی در تولید ثروت و اشتغالزایی در کشورها ایفا می کند و باید بدانیم رسانه های اجتماعی و زیرساخت های زنجیره هوشمندسازی، کسب و کارهای دیجیتال پیوند ناگسستنی پیدا کرده اند.
وی افزود: همین طور توجه به گسترش زیرساخت های فناوری اطلاعات و زیرساخت های ارتباطات نقش به سزایی در توسعه اقتصادی و افزایش میزان تولید ناخالص ملی کشور، خواهد داشت.
رییس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که نگاه ویژه به ایجاد زمینه های اینترنت اشیاء، ایجاد شهر و جوامع هوشمند و استفاده از سیستم های مبتنی بر هوش مصنوعی در صنایع بزرگ و دولت الکترونیک باید از الزامات برنامه هفتم توسعه کشور باشد، عنوان کرد: در این جهت وزارتخانه های بزرگ کشور از قبیل وزارت نیرو، وزارت نفت، وزارت بهداشت، وزارت آموزش پرورش و نیز شهرداری ها که زیرساخت های حیاتی کشور را در اختیار دارند، باید نگاه ویژه ای به ایجاد زنجیره هوشمندسازی در زیرساخت های خود و تکمیل لایه های مختلف هوشمندسازی شامل زیرساخت های فیزیکی هوشمندسازی، سیستم های اندازه گیری الکترونیکی، ایجاد زمینه های ارتباطات امن، رایانش ابری و توسعه اپلیکیشن های تخصصی داشته باشند.
میرتاج الدینی اضافه کرد: در این جهت فراکسیون راهبردی مجلس یازدهم به عنوان یکی از بزرگترین فراکسیون های مجلس شورای اسلامی نگاه ویژه و تخصصی به فناوری اطلاعات و زیرساخت های ارتباطی در کشور دارد و طی سال قبل با همکاری و مشارکت بخش های حاکمیتی، دولتی، نظام صنفی کامپیوتری و بخش خصوصی، خوشبختانه قسمتی از مشکلات این صنعت در مجلس شورای اسلامی در زمینه قانونگذاری مرتفع شد.
وی با اشاره به با اهمیت ترین مسائلی که از طرف این فراکسیون در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات دنبال شده است، اعلام نمود: طراحی و پیگیری استفساریه درباب قانون بودجه 1400 و خارج کردن شرکت های بدون شبکه دسترسی از شمول آن قانون، اصلاح طرح قانون افزایش دو درصدی از محل سهم دولت از درآمدهای اپراتورهای موبایل در قانون بودجه 1401 و خارج کردن اپراتورهای ثابت از شمول این قانون قسمتی از این اقدامات است.
رییس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی افزود: ارائه طرح ایجاد صندوق توسعه شبکه فیبر خانگی از محل درآمدهای دولت از اپراتورها دیگر مورد پیگیری شده است و منابعی که برای صندوق پیش بینی می نماییم نزدیک به ۶۰۰۰ میلیارد تومان در سال است و در اختیار اپراتورهایی قرار می گیرد که بتوانند شبکه فیبر خانگی را در اختیار مردم قرار دهند.
میرتاج الدینی با اشاره به روز ملی فناوری اطلاعات و در نظر گرفتن چنین روزی از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی، عنوان کرد: زادروز دانشمند بزرگ ایرانی، محمدبن موسی خوارزمی، پدر علم داده ورزی، توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان روز ملی فناوری اطلاعات نامگذاری شده است. وی ملقب به شیخ الرییس، ریاضیدان، ستاره شناس، فیلسوف، جغرافیدان و مورخ شهیر ایرانی بود و عالم بنام قرون وسطی به شمار می رفت که همچنان حاصل تحقیقاتش مورد استفاده قرار می گیرد.
همین طور اسلامی، رئیس هیات مدیره سازمان نظام صنفی کامپیوتری استان تهران با اشاره به مشکلات و موانع پیش روی حوزه فناوری اطلاعات از کمک های دولت و مجلس به ویژه اعضای فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی در امتداد مانع زدایی و حمایت ویژه از فعالیت شرکت های دانش بنیان در این عرصه قدردانی نمود. در آخر نیز قائمی، عضو شورای شهر تهران پیام محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی درباب فناوری اطلاعات و ارتباطات را قرائت کرد.