وزیر ارتباطات یکصد و ششمین سایت 5G ایرانسل را افتتاح کرد

وزیر ارتباطات یکصد و ششمین سایت 5G ایرانسل را افتتاح کرد

سئو مئو: چهارمین سایت 5G ایرانسل در شهر تبریز، به نمایندگی از 87 سایت جدید نسل پنج ایرانسل، توسط وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات راه اندازی شد.

به گزارش سئو مئو به نقل از روابط عمومی ایرانسل، عصر روز سه شنبه ۸ شهریور ۱۴۰۱، مراسم افتتاح پروژه های ارتباطی به مناسبت گرامیداشت هفته دولت و سالروز شهادت شهیدان رجایی و باهنر، با حضور دکتر عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر مصطفی طاهری رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، دکتر صادق عباسی شاهکوه معاون وزیر و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری)، دکتر امیر محمدزاده لاجوردی معاون وزیر، رییس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، دکتر محمد خوانساری معاون وزیر و رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران، مهندس ایرج روحی مشاور وزیر در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی و مجری طرح خدمات عمومی اجباری، مهندس علی اصغر انصاری معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و مجری و دبیر شورای راهبری توسعه شبکه ملی اطلاعات، دکتر بیژن عباسی آرند مدیرعامل ایرانسل، تعدادی از مدیران عامل اپراتورهای ارتباطی، مدیران و فعالان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و اصحاب رسانه، در سالن همایش های شهید قندی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.

در این مراسم، یکصد و ششمین سایت 5G ایرانسل، بصورت آنلاین توسط وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در شهر تبریز راه اندازی شد. این سایت، که به نمایندگی از «۸۷ سایت جدید نسل پنج ایرانسل» افتتاح شد، چهارمین سایت نسل پنج شهر تبریز به حساب می آید. سه سایت 5G قبلی تبریز نیز، توسط ایرانسل راه اندازی و در اختیار مردم تبریز قرار گرفته اند.
ایرانسل، اولین ارائه دهنده 5G و رکورددار سرعت (۳.۹۰۹ گیگابیت بر ثانیه) و تعداد سایت های نسل پنج (۱۰۶ سایت) در ایران، که در روز اول مرداد ۱۳۹۹، موفق شده بود اولین سایت تجاری 5G را در ایران راه اندازی کند و الان، رکورددار تعداد سایت نسل پنج و سرعت اینترنت همراه در ایران است، در ادامه‌ی این پیشتازی، با رساندن آمار سایت ها به «۹» سایت در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰، پروژه‌ی توسعه ی فراگیر نسل پنج در ایران را با هدف گذاری برای نصب ۴۶۰ سایت 5G، از ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱، با راه اندازی «۱۰» سایت جدید در سراسر کشور ادامه داد. از ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ تا کنون، «۸۷» سایت دیگر از این ۴۶۰ سایت، در استانهای مختلف کشور، نصب گردید که سه سایت آن در تبریز قرار دارد و در این مراسم نیز، چهارمین سایت 5G ایرانسل در تبریز که «یکصد و ششمین» سایت 5G ایرانسل در کشور است، توسط وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات راه اندازی شد.
همچنین، «افتتاح ۷۲ سایت جدید ارتباطی ایرانسل در ۱۲۸ روستا»، بخش دیگری از این مراسم بود. در ادامه‌ی پروژه‌ی اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به شبکه‌ی ملی اطلاعات و ایجاد دسترسی به اینترنت پرسرعت برای روستاییان، ایرانسل، به عنوان اپراتور پیشرو در توسعه ی اینترنت پرسرعت روستایی، ۷۲ سایت ارتباطی روستایی را (از محل بودجه‌ی USO وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات) برای اتصال ۱۲۸ روستا به شبکه ملی اطلاعات در استانهای مختلف کشور، راه اندازی و در اختیار روستاییان عزیز، قرار داده است.

در این مراسم، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، طی ارتباط آنلاین با روستای «خانقاه سفلی»، واقع در شهرستان سنقر استان کرمانشاه، با حضور سید ابوالفضل محمدی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمانشاه و غلامرضا مرتضوی فرماندار شهرستان سنقر و کلیایی، علیرضا رفیعی مدیر ارشد منطقه ای ایرانسل و سایر مدیران محلی، سایت ارتباطی روستایی ایرانسل در این روستا را به نمایندگی از سایر سایت های ارتباطی روستایی ایرانسل، افتتاح نمود.
امروز همین طور «تکمیل فاز نخست پروژه بهره برداری از لایه جدید فرکانسی ۲۳۰۰ مگاهرتز در شبکه پهن باند ایرانسل و شروع فاز دوم این پروژه» در حضور وزیر ارتباطات اعلام گردید.
با اختصاص باند فرکانسی ۲۳۰۰ مگاهرتز به اپراتورهای همراه توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) در تیر ماه ۱۴۰۰، ایرانسل موفق شد تا به عنوان اپراتور پیشگام در نصب تجهیزات و راه اندازی لایه جدید مبتنی بر این باند فرکانسی، در دهه‌ی فجر ۱۴۰۰، از ۵۰ سایت ارتباطی مجهز به لایه‌ی جدید ۲۳۰۰ مگاهرتز، در شبکه‌ی پهن باند همراه خود رونمایی کند.
در مراسم امروز، فاز نخست این پروژه، شامل تجهیز ۷۰۰ سایت، تکمیل و توسط وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رسماً راه اندازی شد. زارع پور در دهه فجر و هنگام شروع این پروژه، با تقدیر از ایرانسل به عنوان نخستین اپراتوری که توانسته در راه اندازی لایه‌ی جدید فرکانسی ۲۳۰۰ مگاهرتز در شبکه‌ی خود، پیشگام باشد، از سایر اپراتورها هم خواسته بود تا از اقدام ایرانسل الگو گرفته و قدمهای سریع تری برای اجرای پروژه‌ی مشابه در شبکه‌ی خود بردارند.
در فاز دوم پروژه نیز، از این لایه فرکانسی، در ۲۵۰۰ سایت پهن باند ایرانسل بهره برداری خواهد شد.
«بهره برداری از پروژه توسعه ظرفیت مرکز سوئیچینگ ایرانسل در استان البرز»، بخش دیگر برنامه امروز بود که توسط وزیر ارتباطات انجام شد.
این پروژه که با سرمایه گذاری بیش از ۵، ۱۸۰ میلیاردریال راه اندازی شده و بستری برای توسعه ی شبکه‌ی 5G در استان البرز و منطبق با نیازمندی های مردم منطقه است، با ظرفیت در مجموع ۸۱ رک و در سه طبقه، شامل مراکز توزیع انرژی و سالن های ارتباطی، با تکنولوژی روز دنیا و ملاحظات پایداری سازه ای، سامانه‌ی برق و خنک کننده‌ی پایدار و سامانه های کنترل و مانیتورینگ زیرساخت های اصلی، طراحی و طی ۱۱ ماه اجرا شده است.
با راه اندازی این مرکز، میزان تأخیر در ارسال داده از سمت استان البرز و مناطق همجوار، به شدت کاسته شده و امکان توسعه ی خدمات 5G در این منطقه، فراهم می شود.

مدیرعامل ایرانسل: فیبرنوری زیرساخت اصلی توسعه ارتباطی کشور است
مدیرعامل ایرانسل در این مراسم طی سخنانی، درباب پروژه توسعه فراگیر نسل پنجم ایرانسل، با اشاره به اینکه ظرفیت هسته شبکه ایرانسل، به میزان ۸۰۰ گیگابیت بر ثانیه افزایش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: از حدود دو سال پیش، طرح ابری سازی (cloudification) هسته شبکه ایرانسل، زیر بار رفته و از این به بعد هم توسعه شبکه با این فناوری، پیش خواهد رفت.
وی همین طور با اشاره به اینکه اکنون ۲میلیون و ۴۰۰ هزار گوشی نسل پنجم در شبکه ایرانسل فعال است، اضافه کرد: به علت اعمال سیاست های تحریمی توسط شرکت های تولیدکننده گوشی، فقط ۹۷۰ هزار مورد از گوشیهای نسل پنج موجود در کشور، قابلیت استفاده از شبکه 5G را دارند و اصطلاحاً unlock هستند که در این میان، ۷۵ هزار مورد از این گوشیها، مصرف کننده اینترنت نسل پنج ایرانسل هستند.
عباسی آرند ضمن اشاره به تکمیل فاز نخست پروژه بهره برداری از لایه جدید فرکانسی ۲۳۰۰ مگاهرتز در شبکه پهن باند ایرانسل، از تجهیز ۱۸۰۰ سایت دیگر و رسیدن به مجموع ۲۵۰۰ سایت، در فاز دوم این پروژه آگاهی داد.
وی همین طور اعلام نمود که ایرانسل راه اندازی ۳۰۰ سایت جدید روستایی برای پوشش ۵۶۰ روستای دیگر را تا آخر سال ۱۴۰۱ را در برنامه دارد.
مدیرعامل ایرانسل در ادامه، به تشریح خاصیت های پروژه توسعه ظرفیت مرکز سوئیچینگ ایرانسل در استان البرز پرداخت و اظهار داشت: ظرف یک ماه آینده، دیتاسنتر ایرانسل در مشهد نیز راه اندازی می شود و ساخت دیتاسنتر در همدان و بابل را نیز در برنامه خود داریم.
وی ضمن تشکر از شرکت ارتباطات زیرساخت برای همکاری در این حوزه، از این شرکت درخواست نمود که درگاه های اینترنت در استانهای مختلف برای ایجاد تجربه بهتر در کاربران، توسعه یابند.
عباسی آرند در بخش دیگری از سخنان خود، در واکنش به دعوت چند باره رگولاتور ارتباطات برای پیوستن ایرانسل به پروژه اتصال فیبرنوری به منازل (FTTH)، تاکید کرد: فیبرنوری زیرساخت اصلی کشور است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، به درستی برای توسعه آن برنامه ریزی نموده است. ما هم در ایرانسل، اگر از طرف دوستان تنظیم مقررات کمی انعطاف ببینیم، خیلی علاقه مندیم که به این پروژه، که نیازمند حجم سرمایه گذاری قابل توجهی است، بپیوندیم و در آن مشارکت نماییم. پیشنهاد هم می نماییم که در بحث دسترسی، پهن باند را بصورت ترکیبی ارائه نماییم و اصراری به فیبر مبتنی بر ثابت یا همراه بطور خاص نداشته باشیم.
وی همین طور با تاکید بر لزوم ایجاد تعادل بین خدمات اینترنت همراه و ثابت، خاطرنشان کرد: باید نظام تعرفه گذاری را اصلاح نماییم و برای آنکه رغبت مردم به استفاده از خدمات ثابت در منازلشان بیشتر شود، تفاوت معناداری در تعرفه موبایل نسبت به ثابت ایجاد شود.
مدیرعامل ایرانسل با اشاره به اینکه ظرفیت شبکه موبایل واقعاً درحال اشباع است و اپراتورها هر چه در توان دارند، برای توسعه شبکه هزینه می کنند، تاکید کرد: برای توسعه کیفیت خدمات اینترنت، نیاز به سرمایه گذاری بیشتری داریم و برای سرمایه گذاری بیشتر، نیازمند افزایش درآمد هستیم. باید این زنجیره را با هم ببینیم تا بتوانیم کیفیت بهتری را به مردم عزیزمان ارائه نماییم.

وزیر ارتباطات: فرصت ویژه ای جهت استفاده از ICT در حل مشکلات کشور داریم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این مراسم به «بهره گیری حداکثری از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای تحول دیجیتال و حل مشکلات کشور» به عنوان یک راهبرد کلان در برنامه هفتم توسعه کشور اشاره و از همه فعالان و صاحب نظران این بخش دعوت کرد تا نظرات خودرا درباب احکام این برنامه، اعلام و در این حوزه مشارکت کنند.
وی همین طور ضمن اشاره به تشکیل کارگروه تحول دیجیتال در دی ماه گذشته با تفویض اختیارات رییس جمهوری و هیأت وزیران و نیز مصوباتی که اخیراً منجر به افزایش بودجه وزارت شده است، اضافه کرد: اعتقاد داریم که فناوری اطلاعات و ارتباطات می تواند خیلی از مشکلات کشور را در بخش های مختلف، حل کند و اکنون فرصت ویژه ای برای این امر، بوجود آمده است.

زارع پور همین طور به موانع قانونی بر سر راه توسعه و فعالیت کسب وکارهای نوپا و دانش بنیان اشاره و تاکید کرد: حمایت های قانونی و قضائی از کسب و کارها و پلت فرم ها، لازمه ادامه حیات آنها است و ما در تمام حوزه ها، اهتمام کرده ایم که فضا را امن و پویا نماییم.
وزیر ارتباطات ضمن اشاره به تکمیل فاز نخست پروژه بهره برداری از لایه جدید فرکانسی ۲۳۰۰ مگاهرتز در شبکه پهن باند ایرانسل و شروع فاز دوم این پروژه و با عنایت به در پیش بودن ارائه لایه فرکانسی ۳۵۰۰ مگاهرتز از طرف وزارت ارتباطات، از سایر اپراتورها نیز دعوت کرد که با هدف بهبود شبکه و توسعه سرعت برای کاربران، برای توسعه شبکه خود و بهره برداری از لایه فرکانسی ۲۳۰۰ مگاهرتز، اقدامات مشابه خودرا تسریع کنند.

دعوت چند باره رگولاتوری از ایرانسل برای مشارکت در پروژه فیبرنوری
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) نیز در این مراسم ضمن اشاره به این که در دولت گذشته، جلوی افزایش پلکانی و تدریجی تعرفه های اپراتورها گرفته شد و این موجب شد که امکان سرمایه گذاری از اپراتورها سلب شود، اضافه کرد: ای کاش افزایش تعرفه ها بصورت تدریجی اعمال می شد. الان چاره ای جز افزایش غیرپلکانی نداریم، برای اینکه در این صورت، ظرفیت شبکه موبایل هم اشباع شده و دیگر شبکه ای نخواهد بود که مردم از آن سرویس بگیرند. وضعیت درآمدی اپراتورها خوب نیست و در صورت ادامه این روند، هشدار می دهم که طی دو سال آینده، شبکه موبایل ما هم، به سرنوشت شبکه ثابت مبتلا خواهد شد. از جانب دیگر هم، شبکه انتقال مخابرات که پشتوانه همه شبکه ها است، به خاطر عدم افزایش تعرفه و عدم سرمایه گذاری، نیاز به بازسازی دارد و باید به دادش برسیم.
عباسی شاهکوه با اشاره به اینکه روی توسعه نسل پنج تلفن همراه کار خوبی شروع شده است، اضافه کرد: اکنون بیش از ۱۰۰ سایت 5G در کشور راه اندازی شده و امیدواریم که تا آخر سال، این تعداد به ۶۰۰ سایت برسد و مردم به تدریج، سرعت نسل پنج را از نزدیک حس کنند. هر چند توسعه 5G بدون فیبرنوری نا ممکن است. از ایرانسل هم درخواست می نماییم که در این پروژه، ورود و مشارکت کند.

رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم، ضمن اشاره به ضعف های موجود در زیرساخت های حکمرانی دیجیتال، تقویت این بخش را سبب ایجاد توان برای برداشتن قدمهای مهمتر و مؤثر، در راه رسیدن به دولت هوشمند برشمرد.
در مراسم امروز، همین طور از برخی از پروژه های فناوری اطلاعات، همچون پروژه های اتصال فیبرنوری به منازل در شهرهای یزد و رشت، بهره برداری شد.

منبع: