رئیس پژوهشگاه ICT عنوان كرد؛ پیشروی بخش خصوصی از دولتی در عرصه هوش مصنوعی

رئیس پژوهشگاه ICT عنوان كرد؛ پیشروی بخش خصوصی از دولتی در عرصه هوش مصنوعی

به گزارش سئو مئو، رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: بخش خصوصی در عرصه هوش مصنوعی از بخش دولتی بسیار پیشروتر عمل کرده است.

به گزارش سئو مئو به نقل از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، نشست تخصصی «اولویت ها و تقسیم کار ملی در حکمرانی هوش مصنوعی» با حضور دکتر رضوی زاده، رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر بابک نگاهداری، رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر علی اصغر انصاری معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات، مسئولان و نمایندگانی از شورای عالی فضای مجازی، معاون علمی و فناوری رییس جمهور، پارک علم و فناوری پردیس، وزارت دفاع و برخی دیگر از نهادهای مرتبط در محل مرکز پژوهش های مجلس اجرا شد.
در این جلسه، رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلان اینکه در وزارت ارتباطات مرکزی برای هوش مصنوعی ایجاد شده، تاکید کرد: اعتقادمان این است که هوش مصنوعی به سبب ماهیتی که دارد، در این وزارتخانه جایگاه مناسبی دارد. وزیر ارتباطات دولت سیزدهم نیز از شروع حضور در وزارتخانه پیگیر این مساله بوده است.
سیدمحمد رضوی زاده با اعلان اینکه وزارت ارتباطات دراین زمینه در عرصه های مشابه تجربه دارد، اظهار داشت: یکی از بحث های مهم در هوش مصنوعی، زیرساخت های پردازشی و ارتباطی است که ذاتاً وزارت ارتباطات متولی آنست. از طرف دیگر بخش بزرگی از داده های کشور در اختیار این وزارتخانه قرار دارد که می تواند ابزار مناسبی برای توسعه هوش مصنوعی در کشور باشد.
وی افزود: در برنامه هفتم توسعه یک تکلیف به عهده این وزارتخانه گذاشته شده و آن تدوین سند نقشه راه ملی بوده که یکی از بخش های آن نقشه راه توسعه هوش مصنوعی است.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: بخش خصوصی در عرصه هوش مصنوعی از بخش دولتی بسیار پیشروتر عمل کرده و در برنامه ریزی ها باید این مساله را درنظر بگیریم.
در این جلسه، دکتر بابک نگاهداری، رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به این که هوش مصنوعی فرصت های زیاد و جدید را پیش روی انسان قرار داده، اظهار داشت: این فرصت ها موجب تسریع امور و تسهیل شرایط زندگی مردم شده است و می توان اظهار داشت که تحولات زندگی بشر به جهت ورود این فناوری به حدی است که دوران اخیر را دوران انقلاب چهارم زندگی بشر می دانند و هم عرض انقلاب صنعتی قرار می دهند.
وی یکی از زمینه های مهم استفاده از هوش مصنوعی را در هوشمندسازی سامانه ها برای بهبود حکمرانی ملی و حتی رهبری سیاسی و اقتصادی در سطح بین المللی عنوان نمود و اظهار داشت: برای درک و تحلیل شرایط جامعه، سیاست ها و تصمیم های دولت، قانون گذاری و امور فضایی به استفاده از هوش مصنوعی نیاز داریم.

منبع: