ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۱۴۰۰، قطعی های گاه و بی گاه پهنای باند بین الملل
قطعی فیبر نوری و از دست رفتن پهنای باند بین الملل شرکت ارتباطات زیرساخت، یکی از اخباری بود که چندین بار در سال 1400 منتشر گردید که البته باردیگر در مدار مصرف قرار گرفت؛ این قطعی ها در ساعات پیک ترافیک که مصرف کاربران افزایش می یابد، مشکلاتی بوجود می آورد.
به گزارش سئو مئو به نقل از ایسنا، انتظار برای حل نقاط دارای ضعف در شبکه ارتباطی کشور و افزایش کیفیت خدمات اپراتورهای اینترنت در سال قبل با اخباری از وجود مشکل در کمبود پهنای باند اینترنت کشور همراه بود، به نحوی که مدیران برخی اپراتورهای اینترنتی اذعان دارند که مشکل از زیرساخت های خدماتی آنها نبوده بلکه پهنای باندی که از شرکت ارتباطات زیرساخت دریافت می کنند، کم شده و با افت کیفیت مواجه بود.
این مساله در حالی است که با افزایش مصرف اینترنت در کشور، باید ماهانه به میزان پهنای باند کشور افزوده شود اما اینطور ادعا می شد که شرکت ارتباطات زیرساخت برای خرید پهنای باند بین الملل با مشکلاتی روبه روست و بنا بر این ظرفیت پهنای باند اینترنت کشور به حد اشباع رسیده و این مشکل در زمان پیک مصرف، نمود بیشتری دارد.
با این وجود، عیسی زارع پور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- درباره این شائبه که ادعا می شود از زمان تغییر دولت پهنای باند به کشور وارد نشده است، پاسخ داد: مشکل کلان تر ما این است که در چند سال قبل سرمایه گذاری لازم برای توسعه ارتباطات به چند دلیل صورت نگرفته است. یکی از دلیلهای مشکلات تحریمی و افزایش هزینه ها بوده که اپراتورها نتوانستند سرمایه گذاری لازم را انجام دهند که حالا پس از تحریم ها، بسیاری از محصولات موردنیاز صنعت مخابرات کشور بومی سازی شده و این امید هست که ما بحث توسعه را به سرعت در کشور دنبال نماییم.
با توجه به این در ماه های گذشته در سال ۱۴۰۰، چندین بار خبر قطعی فیبر نوری و از دست رفتن پهنای باند بین الملل شرکت ارتباطات زیرساخت انتشار یافته است. در ماه های آذر و دی ماه امسال، چندین بار قطعی های مکرر در زمینه اینترنت بین الملل رخ داد که البته به سرعت بازیابی شد و باردیگر در مدار مصرف قرار گرفت.
ابتدا در ۱۶ آذر ماه سال ۱۴۰۰، به سبب قطع سگمنت دوم فیبر دریایی متعلق به شرکت GBI در محدوده دریایی بین قطر و امارات، ۴۳۰ گیگابیت از ظرفیت پهنای باند بین الملل این شرکت از دسترس خارج شد که شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام نمود باتوجه به قطع این مسیر دریایی و زمان بر بودن بازیابی مجدد آن اقدامات فوری برای تامین ظرفیت جایگزین از سایر مسیرها در دستور کار قرار گرفته و ظرفیت های جدید برای تامین این بخش از ترافیک آماده بهره برداری می شود. درنهایت بعد از رفع اختلال به وجودآمده، روز دوشنبه ۲۹ آذر ماه سال جاری بازیابی شد و باردیگر در مدار مصرف قرار گرفت و ترمیم این پروسه در دی ماه تکمیل شد.
همین طور در ۲۵ دی ماه، ۱۰۰۰ گیگ از ظرفیت بین الملل شرکت ارتباطات زیرساخت به سبب قطع دو مسیر فیبر نوری در گرجستان، قطع شده بود که بعد از چند ساعت مرتفع شد. همین طور ۱۷ اسفند ماه بار دیگر، یکی از مسیرهای تامین اینترنت بین الملل که از اوکراین عبور می کند، قطع شده و ۴۰۰ گیگ از پهنای باند بین الملل کم شد که در نهایت این ظرفیت نیز جبران شد.
البته به اعتقاد کارشناسان، ممکنست برخی اختلالات مقطعی در شبکه اینترنت در ساعات پیک مربوط به قطعی این ظرفیت پهنای باند بین الملل باشد. چون در ساعات غیر پیک ترافیک، مشکلی از لحاظ ظرفیت پهنای باند ندارد و ظرفیت فعلی شبکه زیرساخت بالاتر از حد تقاضا است اما در ساعات پیک ترافیک که مصرف کاربران افزایش می یابد، قطعی کابل دریایی مقداری مشکلات به وجود می آورد.
منبع: سئو مئو