دبیر شورای عالی فضای مجازی: فضای مجازی به قسمتی از زندگی مردم تبدیل گشته است

دبیر شورای عالی فضای مجازی: فضای مجازی به قسمتی از زندگی مردم تبدیل گشته است

سئو مئو: دبیر شورای عالی فضای مجازی بر زیست مردم در فضای مجازی به عنوان قسمتی از محل زندگی آنها تاکید نمود.

به گزارش سئو مئو به نقل از ایسنا، سید محمدامین آقامیری -دبیر شورایعالی و رییس مرکزملی فضای مجازی- در گردهمایی جهادگران عرصه فناوری اطلاعات حوزه های علمیه با بیان این مطلب اضافه کرد: فضای مجازی تشنه حرف های نو است و حرف نو در این فضا مورد استقبال قرار می گیرد؛ چونکه خیلی از فعالیتهایی که در این فضا صورت می گیرد حرف هایی است که وارد و سپس داخلی شده است.

وی ضمن اشاره به اهمیت هوش مصنوعی بر طبق فرمایشات مقام معظم رهبری به عنوان یک مساله حیاتی اظهار داشت: هوش مصنوعی یکی از محورهای مهم و کلیدی سالهای آتی است و مطالعات و برآوردهایی که در حال انجام می باشد، نشان دهنده اتفاق شگرفی است که در این عرصه درحال وقوع است.

آقامیری با بیان اینکه ارزیابی شده که در سالهای پیش رو هوش مصنوعی به هوش انسان خواهد رسید و حتی پیشرفت به جایی خواهد رسید که هوش مصنوعی، سازنده هوش مصنوعی نسل بعدی باشد، تصریح کرد: در صورتیکه به این دوره برسیم فاصله کشورهای پیشرفته و عقب افتاده افزایش خواهد یافت و امید کاهش این شکاف میان این دو گروه ضعیف می شود.

وی اضافه کرد: عقب ماندگی در این عرصه لطمه های جبران ناپذیری می تواند برای ما داشته باشد. این درحالی است که مباحثی که در فضای مجازی درحال بروز است پیش تر در فضای حقیقی و سنتی نبوده و در حقیقت هوش مصنوعی زاده فضای مجازی است. همین طور دارایی های دیجیتال و مالکیت های خارج از اراده حکومت ها همچون ارزهای دیجیتالی و زمینهای مجازی، انسان رسانه ها (اینفلوئنسرها) که در دنیای سنتی سابقه نداشتند و ظرفیت و جریان اجتماعی نوینی در دنیای مجازی ایجاد کردند.

دبیر شورایعالی فضای مجازی با تکیه بر پیچیدگی فضای مجازی باتوجه به گسترش بیش از پیش که اهمیت و نقش آنرا در زندگی افراد پررنگ تر کرده است، خاطرنشان کرد: مردم و جامعه هر روز بخش بیشتری از زندگی خودرا در فضای مجازی زیست می کنند و در گذشته فقط جست وجو، ارسال ایمیل و پیام در این فضا انجام می شد اما امروز حضور در این فضا از این نیز فراتر رفته و سرگرمی، ارتباطات، رسانه، کسب و کار، آموزش و حتی مشاوره های مردم به این فضا آمده است؛ تا جایی که فضای مجازی تبدیل به محل زیست و زندگی مردم همچون حضور هر روزه آنها در خیابان ها شده است.

وی اظهار داشت: نکته مهمی که باید به آن دقت کنیم این است که ما به منظور زندگی مردم در فضای حقیقی بر طبق آموزه­ ها و تجربه­ ها، راهکار و نسخه هایی داشتیم اما در فضای مجازی به شدت در این عرصه فقیر هستیم و نتوانستیم به خوبی این راه کارها را تبیین نماییم که البته نقطه اصلی آن مرکز ملی فضای مجازی است که باید فرهنگ، آداب و رسوم صحیح را در این عرصه ترویج دهد و باید بتوانیم حوزه فرهنگ فضای مجازی و تبلور آنرا در جامعه بسط دهیم.

آقامیری اظهار نمود: ارتباط ما و فضای مجازی دسترسی دو طرفه است و همانطور که این فضا در دسترس ماست، ما نیز در دسترس فضای مجازی هستیم و از آن مهمتر پیدایش، وجود و روزآمدسازی ابزارهای هوش مصنوعی همچون دستیارهای هوشمند است. این محصول که چندین سال است وارد بازار شده و بطور مدام در حال رشد و ارتقاست نقش مهمی به عنوان همراه همیشگی شما درمحل کار، خانه، تفریح و حتی آموزش دارد؛ چونکه به خوبی اطلاعات شما و خصوصیات فردی تان را می داند و می تواند همچون یک دوست خوب شما را راهنمایی، کمک و اصلاح نماید و هر چه به شما بیشتر دسترسی داشته باشد می تواند نقش بهتری در این موارد داشته باشد. این محصول جذاب بسیار مورد استقبال قرار گرفته و در خیلی از جوامع توسط مردم استفاده می شود و در حقیقت یک محصول اثرگذار در سبک زندگی، فرهنگ و تعاملات افراد است.

طبق اعلام مرکز ملی فضای مجازی، وی ضمن اشاره به دو بخش ابزارهای هوش مصنوعی، اظهار داشت: یک بخش، فناوری است که در آن، دانش و مهارت کلیدی است که در فضای مجازی خیلی مهم است. پیش تر در فضای سنتی اهمیت قالب بسیار کمتر بود. بطور مثال در روزنامه قالب بر محتوا موثر نبود اما در فضای مجازی، فناوری و قالب بر محتوا موثر است و هر سکو سبک محتوای خودرا دارد و هر فرد در هر سکو نوعی از رفتار را دارد. بطور مثال یک سکو مناسب تصویر، یکی مناسب پیام های کوتاه جامعه پذیر و یکی هم مناسب رسانه است؛ بدین سبب ما فقط نمی توانیم با فعالیتهای محتوایی مستقل از قالب فعالیت نماییم.

دبیر شورایعالی فضای مجازی کشور درباب نشست اخیر تیک تاک در آمریکا که در قسمتی از آن برای پاسخگویی به پرسش های کلیدی درباره ی الگوریتم ها و تاثیر آنها بر کارکرد سکو بود و مطالب مختلفی در حوزه تاثیر قالب بر اثرگذاری محتوا عنوان شد، اضافه کرد: ما باید صاحب فناوری و قالب بر طبق ارزش های خودمان باشیم؛ چونکه برای جامعه ما آن چیزی که مهمست عناصری مانند اخلاق، ایثار، نوع دوستی و خانواده، باید در فرم لحاظ شود.
آقامیری اضافه کرد: داشتن چارچوب در این عرصه خیلی مهم است و همین مدل هوش مصنوعی که بتازگی فراگیر شده نیز دارای چارچوب بوده و به پرسش هایی که برخلاف قوانین آنست پاسخ نمی دهد؛ بدین سبب اگر چارچوب داشته باشیم می توانیم در مسیری که می خواهیم به درستی پیش برویم.

وی در آخر با تکیه بر آمادگی مرکز ملی فضای مجازی بمنظور همکاری برای بیان حرفی نو برای اقشار مختلف جامعه، اظهار داشت: در فضای سنتی بیش از دویست کشور داریم که ارز و حکومت خودرا دارند اما در فضای مجازی چند کشور بیشتر نیست که اگر به این مفهوم عمیق نگاه شود می تواند کمک نماید تا کشور در فضای مجازی مرز و حرف نو داشته باشد و امروز این فرصت بزرگ در اختیار ماست و اگر دارایی، محتوا و مخاطب فعال داشته باشیم می توانیم پیام و الگوهایی که پیش تر به سختی منتقل می شد را در این فضا بسادگی منتقل نماییم.

منبع: