ادامه ارسال پیامك ها با وجود انكار از بانك مركزی ماجرای مبهم محدودیت كارت های بانكی برای خرید شارژ
سئو مئو: در جریان محدودیت فعالیت كدهای USSD به تازگی پیامكی برای كاربران مرتبط با محدود شدن برای خرید شارژ، بسته و یا پرداخت قبض از كارت های بانكی برای یك بار در روز ارسال شد. بانك مركزی گر چه این مورد را تكذیب نمود، ولی ارسال پیامك ها همچنان ادامه دارد!
به گزارش سئو مئو به نقل از ایسنا، چندی قبل پیامكی برای مشتركان تلفن همراه ارسال شد در خصوص اینكه با عنایت به محدودیت جدید بانكی اعمال شده تا اطلاع ثانونی فقط می توانید از هر كارت بانكی در هر روز یك بار شارژ و یا بسته خریده و یا پرداخت قبض را انجام دهید. در ادامه این پیامك پیشنهادات دیگری برای تكرار خرید شارژ اعلام می گردد.
این پیام كه نشان می داد بانك مركزی دست به محدود كردن خرید شارژ و یا سایر خدمات با استفاده از كدهای USSD با كارت های بانكی زده است، با واكنش معاون فناوری و اطلاعات این بانك همراه شد و ناصر حكیمی اعلام نمود كه بانك مركزی هیچ بخشنامه ای برای محدودیت تراكنش USSD صادر نكرده و حتی شاپرك هم بخشنامه ای در این زمینه نداشته است.
گر چه به نظر می رسید با این اعلام بانك مركزی و به هر ترتیب اقدامی كه در این زمینه صورت خواهد گرفت، دیگر چنین پیامكی برای كاربران ارسال نشده و آنها می توانند در هر روز به هر تعداد كه می خواهند با كارت بانكی خود شارژ تلفن همراه بگیرند و یا سایر خدمات را دریافت كنند، اما ارسال این پیامك ها همچنان ادامه دارد. كاربران عنوان می كنند كه هم اكنون نمی توانند در یك روز بیش از یك بار با استفاده از كارت بانكی خود شارژ و یا بسته اینترنتی خریده و یا قبض موبایل خویش را پرداخت كنند و با ارسال پیامك محدودیت مواجه می شوند.
اكنون شرایط موجود ابهاماتی را با خود به همراه داشته در خصوص اینكه اگر بانك مركزی دستورالعمل در مورد محدود كردن خرید شارژ و سایر خدمات را با استفاده از كارت های بانكی صادر و ابلاغ نكرده است، چرا این محدودیت پابرجاست و امكان استفاده قبلی وجود ندارد.
ماجرای حذف كدهای USSD و به عبارتی محدود شدن اپراتورها به بخشنامه بانك مركزی در بهمن ماه سال قبل برمی گردد كه دست به محدود كردن دسترسی ها به حساب های بانكی زد. بانك مركزی معتقد بود كه نباید اطلاعات حساس كارت های بانكی مشتریان همچون رمز دوم آنها از مسیرهایی كه فاقد رمزنگاری مناسب بوده و امكانات ذخیره سازی یا مشاوره آن توسط عواملی غیر از بانك یا عرضه دهنده خدمات وجود دارد، مبادله شود. از این رو اعلام نمود كه تراكنش های فاقد رمزنگاری از مبدا تا مقصد باید حذف شده مگر اینكه برای چند مورد خاص.
اما این دستورالعمل با واكنش هایی از جانب وزارت ارتباطات و شخص وزیر مواجه گردید و رایزنی هایی مرتبط با به تاخیر انداختن اجرای آن با شرایط متفاوت صورت گرفت، اما با وجود گذشت چند ماه تابحال نتایج نهایی آن اعلام و اجرایی نشده است.